Dugo smo sa Vama

Više od dve decenije uspešno projektujemo i gradimo hidrograđevinske objekte, vodovodne i kanalizacione sisteme.

Geografski, poslovno, porodično i emotivno vezani smo za teritoriju Južnog Banata. Gotovo 95% naših poslova se izvodi ovde, tu provodimo najveći deo našeg vremena. Skoro sva naša potrošnja vezana je za ovo okruženje i svi naši prijatelji su odavde.

U pogledu izgrađenosti kanalizacionih sistema region Južnog Banata je prilično zaostao. Brojna su naselja u kojima postoji ozbiljan problem kanalizacije. Čak i u zonama gde sistemi postoje, najčešće nedostaje projektna  dokumentacija. Ujednačavanje stepena razvoja društvenog standarda u ovoj oblasti u celoj regiji ima ozbiljan ekonomski, politički i demografski značaj. Novi izazovi čekaju nas i u kontekstu Evropskih integracija, zbog ekoloških propisa koje ćemo morati da zadovoljimo. Finnet - inženjering se za ove zadatke sprema već nekoliko godina.

Misiju i razvoj preduzeća Finnet - inženjering sagledavamo kroz nameru da u oblasti svoje delatnosti damo doprinos razvoju regiona Južnog Banata. S obzirom da je izgradnja vodovodnih i kanalizacionih sistema ono najbolje što znamo da radimo, želimo da u tom poslu budemo bolji od ostalih, da postanemo i ostanemo lideri u našem regionu.

Očekujemo da svoju misiju realizujemo u saradnji sa lokalnim samoupravama i svim relevantnim gradskim, regionalnim i republičkim organizacijama koje se bave ovom problematikom. Želimo da u ovoj oblasti zajedno napravimo strategiju razvoja za ceo region, koja će voditi računa o njegovim specifičnostima, kako tehničkim tako i geografskim, demografskim i ekonomskim.

U tom smislu, smatramo da Finnet - inženjering, vodeći se stavom da u  struci odluke moraju donositi stručnjaci, može da ostvari sinergiju koju je retko ko u stanju da ponudi: stručnost, kvalitet, dalekovidost, dobronamernost i bezrezervnu pomoć u realizaciji ovih poslova.
 

Skadarska - fekalna kanalizacija

 

 

Skadarska - vodovod

 

 

 

Topola - III faza

 

 

 

Strelište

Dvadeset dana pre roka završeni su radovi na izgradnji fekalnog kanalizacionog kolektora u ulici Bore Stankovića . Radovi su bili vrlo složeni i zahtevni. Radilo se i vikendom i praznikom a sve iz razloga da što ranije okončamo radove i otvorimo za saobraćaj ovu ulicu kako bi građanima Strelišta omogućili normalno funkcionisanje.  

 

 

Glogonj

U saradnji sa Rudarskim institutom iz Zemuna i pančevačkom firmom OZTR "MABER" izvodimo radove na dekontaminaciji zagađenog zemljišta nastalog izlivanjem naftovoda u ataru Glogonj. Ovo je pionirski poduhvat s obzirom da u našoj zemlji niko nije izvodio ovu vrstu radova. Ugovorom je predviđeno da se oko 2700 m3 zagađenog zemljišta pretvori u inertno stanje. Radovi su pri kraju, a očekuje se da će rezultati ispitivanja biti zadovoljavajući. Ovaj posao je samo početak zajedničke saradnje a cilj je da naš konzorcijum bude lider u izvođenju radova na sanaciji ovakvih i sličnih ekoloških incidenata.

 

 

Ivanovo - fekalna kanalizacija

Najmanje naseljeno mesto u opštini Pančevo, ali sa velikim problemima odvođenja otpadnih voda. Svaki početak je težak, tako i ovaj. Duboki kolektor je urađen, podzemne vode za izvoz. Prva faza gotova. IDEMO DALJE!

 

Jabuka - fekalna kanalizacija

Još jedna kapitalna investicija u kojoj učestvujemo sa našim partnerima. Od maja do avgusta 2008. izgrađeno je oko 7 kilometara primarne mreže sa crpnom stanicom. Brzo, efikasno, kvalitetno. Spremni za nastavak, ponosni na urađeno.

 

Starčevo - fekalna kanalizacija

Od marta do maja 2008. godine položili smo 7500 metara kanalizacione mreže. 
U saradnji sa partnerima učestvujemo i dalje u realizaciji ove investicije i nadamo se da će građani Starčeva već sledeće godine koristiti sve prednosti novouvedene kanalizacije.

 

 

Janošik

Fekalna kanalizacija sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda za Janošik je projekat na koji smo posebno ponosni. Radovi su finansirani i iz donacije Slovačke Vlade. 7 kilometara kanalizacije, 2 crpne stanice, postrojenje. Datum početka 19.10.2007. Radovi završeni sa prvim danima novembra 2008. godine.

Karakteristika ovog posla: mnogo dobre volje, puno strpljenja i poverenja.

 

 

Ulica Dimitrija Tucovića - Pančevo

U avgustu 2007. godine zatvorili smo ovu važnu ulicu  za saobraćaj i za 60 dana položili kanalizacionu mrežu, zatrpali rovove asfaltirali i pustili saobraćaj. I da, uz to, uradili i pedesetak kućnih priključaka.

 

 

Vojlovica - II faza

Nastavak izgradnje fekalne kanalizacije i novih 9 kilometara kanalizacije nastavljeno je u julu 2007. godine. Bili smo još brži, kvalitetniji i iskusniji.  Odziv građana i novih 500 ugovora za izgradnju priključaka dovoljno govore o nama ali i o opravdanosti ove investicije. PUN POGODAK!

 

 

Ullica Maksima Gorkog - Pančevo

U sklopu rekonstrukcija centralnih gradskih ulica na konkursu smo dobili izgradnju kišne kanalizacije i rekonstrukciju vodovodne mreže  u ulici Maksima Gorkog u Pančevu. Mi smo naš deo posla uradili, čekamo ostale, da bi nam i ova ulica izgledala kao SLIKA!

 

Naselje Stari Tamiš

U zimu 2007. započeli i završili izgradnju fekalne kanalizacije sa crpnom stanicom i vodovod za dve ulice na Starom Tamišu. Sa prvim lepim danima oprostili smo se i od ovog gradilišta.

 

 

Ulica Miloša Trebinjca - Pančevo

Krajem 2006. godine došla je na  red dugo zaboravljena ulica Miloša Trebinjca u Pančevu. Kanalizacija za koju su se građani ove ulice godinama borili je završena za svega dva meseca.

Ulica posle nas je izgledala kao i pre.Kao da se ništa nije radilo.

 

 

Ulica Svetog Save u Pančevu

U sklopu gradske kampanje rekonstrukcija gradskih ulica u 2006. godini učestvovali smo u izgradnji infrastrukture: vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Sveti Sava u Pančevu. Zajedno sa našim partnerom AD “Vojvodinaput”  dali smo deo sebe da bi ova ulica izgledala kao SLIKA!

 

 

Vojlovica - I faza

Izgradnja kanalizacije u Vojlovici – I faza je naš prvi veliki izvođački zahvat.

Preko 8 kilometara kanalizacione mreže, crpna stanica i izrađenih i registrovanih 450 kućnih priključaka za nešto više od godinu dana (kraj 2005. i 2006. godine)  nam je bio pokazatelj da smo spremni za kampanju izgradnje kanalizacije u našem regionu.

 

 
 
FINNET Inženjering d.o.o. Preduzeće za projektovanje, izgradnju i održavanje hidrograđevinskih objekata
Kontakt informacije +381 (13) 366 068
+381 (13) 302 885
fax: +381 (13) 351 651
office@finnet-ing.rs
http://www.finnet-ing.rs
Adresa Spoljnostarčevačka 101
26000 Pančevo
Srbija

Rukovodstvo direktor:Filip Perić
teh.direktor:Zoran Staletović
ruk.izgradnje:Saša Mladenović