Istorijat kompanije

Građevinsko preduzeće “Finnet - inženjering” osnovali su Nebojša i Tamara Perić 1992. godine, sa misijom da zadovolji potrebe tržišta za usko specijalizovanim hidrograđevinskim poslovima. U samom početku G.P. “Finnet - inženjering” je više bilo usmereno na projektantske usluge. Međutim, ono vrlo brzo postaje  jedno od uglednih preduzeća koje se bavi i izvođenjem ove vrste radova. Razvojni put G.P. “Finnet - inženjering” je bio postepen i odmeren. Nije se išlo na brzu i laku zaradu, već se radilo na duže staze, tako što je svaki potez je bio promišljen i dobro odmeren. G.P. “Finnet - inženjering” nije prihvatao poslove koje u tom trenutku nije bilo u stanju da izvede.

G.P. “Finnet - inženjering” je u stalnom kontaktu sa svojim poslovnim okruženjem. Zahvaljujući zrelosti i filozofiji umerenog rasta, izgrađen je prepoznatljiv imidž preduzeća koje ima veoma jasnu predstavu o sopstvenim mogućnostima i načinima da na najbolji način zadovolji iskazane i očekivane potrebe investitora i drugih korisnika njegovih usluga.

Politika održivog razvoja, mada nije bila formalno proklamovana, učinila je da G.P. “Finnet - inženjering” kroz svoje višegodišnje poslovanje postepeno postiže sve veći nivo zrelosti i iskustva, tako da je danas osposobljeno da se prihvati i najkomplikovanjih zahvata iz svoje osnovne delatnosti.

Od prvog posla saradnici su bili Milenko Mladenović i Zoran Staletović. Saradnja se ubrzo pretvorila u partnerstvo, tako da je 1997. godine formirano zajedničko preduzeće, kao društvo sa ograničenom odgovornošću, sa tri vlasnika: Nebojša Perić, Milenko Mladenović i Zoran Staletović sa po jednom trećinom vlasništva.

Podatak da za sve vreme zajedničkog poslovanja nije bilo konfliktne situacije između suvlasnika koja nije uspešno rešena, kao i pravilo o konsenzusu pri donošenju važnih odluka ugrađeno u osnivačke akte, govore o ozbiljnosti i postignutoj zrelosti preduzeća G.P. “Finnet - inženjering”, odnosno njegovih vlasnika i rukovodstva. Preduzeće je usvojilo i sprovodi niz postupaka dobre poslovne prakse, što prati iskustvo i obučenost zaposlenih, kao i dobro poznavanje tehnologije rada i terena na kome se radovi izvode. Sve ovo direkt-no utiče na poboljšanje konkurentnosti, povećanje efikasnosti, smanjenje rizika od nezgoda pri radu i zadovoljstvo klijenata.

Danas G.P. “Finnet - inženjering” zapošljava 60 radnika i to: osam inženjera, dvoje ekonomista i 50 radnika raznih smerova i specijalnosti.

Prezentaciju preduzeća na srpskom jeziku možete da vidite u nastavku:

Prezentaciju preduzeća na engleskom jeziku možete da vidite u nastavku:

 
FINNET Inženjering d.o.o. Preduzeće za projektovanje, izgradnju i održavanje hidrograđevinskih objekata
Kontakt informacije +381 (13) 366 068
+381 (13) 302 885
fax: +381 (13) 351 651
office@finnet-ing.rs
http://www.finnet-ing.rs
Adresa Spoljnostarčevačka 101
26000 Pančevo
Srbija

Rukovodstvo direktor:Filip Perić
teh.direktor:Zoran Staletović
ruk.izgradnje:Saša Mladenović